Zapytanie ofertowe 1/U/2011
03-02-2011

Boguchwała 03.02.2011r.
Zapytanie ofertowe 1/U/2011
Lokalna Grupa Działania „Trygon – Rozwój i Innowacja” z siedzibą w Świlczy zwraca się z prośbą o przedstawienie oferty cenowej na PRZYGOTOWANIE POTRAW REGIONALNYCH NA IMPREZIE CHARAKTERYSTYCZNEJ DLA ŚRODOWISKA LOKALNEGO "BABSKI COMBER" w ramach działania „Funkcjonowanie lokalnej grupy działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja”, objętego PROW na lata 2007 – 2013 w oparciu o szczegółowy opis zadań planowanych do realizacji w ramach 1 i 2 etapu. (II D Wydarzenia o charakterze promocyjnym – 1 Realizacja wydarzeń promocyjnych i kulturalnych związanych z obszarem objętym LSR oraz działalnością LGD 1.9 Udział w imprezie charakterystycznej dla środowiska lokalnego "Babski Comber" - koszt przygotowania potraw regionalnych)
I. Kryterium wyboru zleceniobiorcy będą stanowiły następujące czynniki:
1. Cena za przygotowanie min. 25 potraw regionalnych – 100 %
2. W przypadku ofert porównywalnych cenowo. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zastosowania dodatkowego kryterium.
II. Szczegółowa specyfikacja zamówienia:
1. Przygotowanie min. 25 potraw, w oparciu o poniższe propozycje, z możliwością rozszerzenia tego katalogu (Załącznik nr 1) lecz przy zachowaniu wskazanych parametrów ilościowych oraz w uzgodnieniu z Zamawiającym:
1) smalec ze skwarkami – 2 l
2) chleb wiejski – 2 bochenki po ok. 4 kg.
3) pierogi z płuckami – 200 szt.
4) pierogi ruskie– 200 szt.
5) pierogi z kapustą – 200 szt.
6) galaretka wieprzowa – 50 szt. po ok. 20g.
7) kapusta w kapuście – 10 litrów
8) kaszanka wiejska – 50 szt. po ok. 200 g.
9) karkówka w kapuście – 50 szt. po ok. 50 g.
10) gomółki – 200 szt. po ok. 15g.
11) proziaki – 300 szt. po ok. 25 g.
12) masło wiejskie ziołowe – 0,5 litra
13) masło wiejskie czosnkowe – 0,5 litra
14) masło wiejskie cebulowe – 0,5 litra
15) wędzonka – 10 litrów
16) żurek na serwatce – 10 litrów
17) sękacz – 20 porcji po ok. 100 g.
18) chrust – 100 szt. po ok. 5 g.
19) paczki z różą – 50 szt. po ok. 50g.
20) pączki z marmoladą – 50 szt. po ok. 50g.
21) pączki lukrowane – 50 szt. po ok. 50g.
22) szarlotka – 20 porcji po ok. 100 g.
23) ciasto piernikowe – 20 porcji po ok. 100 g.
24) kompot z jabłek lub innych owoców – 10 l
25) nalewka według tradycyjnej receptury – 2 l
2. Usługa świadczona będzie na podstawie umowy. Zawarcie umowy z wybranym Oferentem nastąpi bez zbędnej zwłoki, jednak nie później niż w terminie 1 tygodnia od dnia wyboru najkorzystniejszej oferty czyli do 25.02.2011r.
3. Po zrealizowaniu zadania płatność nastąpi przelewem w terminie do 14 dni od dnia dostarczenia faktury lub rachunku do Zamawiającego, na konto wskazane przez Oferenta.
4. Wykonawca zgadza się na udostępnienie dokumentacji związanej z zamówieniem uprawnionym instytucjom zewnętrznym w celu przeprowadzenia audytu projektu lub jego kontroli finansowej oraz zobowiązuje się do przechowywania dokumentacji związanej z w/w zamówieniem do 31.12.2021 r.
5. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia części lub całości zamówienia podwykonawcom.
III. Termin i miejsce wykonania zamówienia
Przedmiot zamówienia zostanie wykonany w dniu 3 marca 2011r. w Niechobrzu podczas imprezy charakterystycznej dla środowiska lokalnego "Babski comber".
IV. Opis sposobu przygotowania oferty
Złożona oferta powinna zawierać co najmniej:
- nazwę i adres Oferenta,
- datę sporządzenia oferty
- opis nawiązujący do specyfikacji zamówienia określonej w zapytaniu ofertowym,
- wartość oferty netto oraz brutto
- termin ważności oferty
- podpis Oferenta
Wskazane jest by oferta zawierała również inne, dodatkowe informacje np. doświadczenie w zakresie przygotowania potraw regionalnych, warunki płatności, możliwe do uzyskania upusty.
V. Miejsce oraz termin składania ofert
1. Oferta powinna być przesłana za pośrednictwem: poczty elektronicznej na adres: , faksem na numer (17) 870 15 79, poczty, kuriera lub też dostarczona osobiście na adres: Lokalna Grupa Działania „Trygon – Rozwój i Innowacja”,
ul. Tkaczowa 146 (pokój 118), 36 – 040 Boguchwała do dnia 17.02.2011r. wraz z załączoną kserokopią wypisu z rejestru przedsiębiorców lub zaświadczenia z ewidencji działalności gospodarczej, wystawione w dacie nie wcześniejszej niż sześć miesięcy przed datą złożenia oferty w przypadku gdy dotyczy.
2. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
3. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od oferentów wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
4. Zapytanie ofertowe zamieszczono na stronie: www.lgd-trygon.pl
VI. Informacje dotyczące wyboru najkorzystniejszej oferty
1) Ocena ofert zostanie dokonana w dniu 18.02.2011r.
2) O wyborze najkorzystniejszej oferty (na podstawie sporządzonej Notatki służbowej
z wyboru ofert do Zapytania ofertowego 1/U/2011)Zamawiający zawiadomi Oferentów za pośrednictwem poczty e-mail lub telefonicznie.
VII. Unieważnienie postępowania
Zamawiający unieważni postępowanie, gdy cena najkorzystniejszej oferty przewyższa kwotę, którą Zamawiający może przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.
VIII. Osoba do kontaktu
Do kontaktów i wyjaśnień ze strony Zamawiającego upoważniona jest Justyna Rogóz, tel. (17) 870 15 79, kom. 698 166 371, mail:
Z poważaniem
Ewa Śliwa
Dyrektor Biura