Zapytanie ofertowe 3/U/2011
02-08-2011

Boguchwała 02.08.2011r.
Zapytanie ofertowe 3/U/2011
Lokalna Grupa Działania „Trygon – Rozwój i Innowacja” z siedzibą w Świlczy zwraca się z prośbą o przedstawienie oferty cenowej na PRZYGOTOWANIE POTRAW REGIONALNYCH ORAZ WYSTĘP KAPELI NA IMPREZIE CHARAKTERYSTYCZNEJ DLA ŚRODOWISKA LOKALNEGO „ZIEMNIACZANE HARCE” w ramach działania „Funkcjonowanie lokalnej grupy działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja”, objętego PROW na lata 2007 – 2013 w oparciu o szczegółowy opis zadań planowanych do realizacji w ramach 1 i 2 etapu. (II D Wydarzenia o charakterze promocyjnym – 1 Realizacja wydarzeń promocyjnych i kulturalnych związanych z obszarem objętym LSR oraz działalnością LGD 1.11 Udział w imprezie charakterystycznej dla środowiska lokalnego „Ziemniaczane Harce” - honorarium dla kapeli ludowej 1.12 Udział w imprezie charakterystycznej dla środowiska lokalnego „Ziemniaczane Harce” - koszt przygotowania potraw regionalnych)
I. Kryterium wyboru zleceniobiorcy będą stanowiły następujące czynniki:
1. Cena za przygotowanie min. 17 potraw regionalnych oraz występ kapeli – 100 %
2. W przypadku ofert porównywalnych cenowo. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zastosowania dodatkowego kryterium.
II. Szczegółowa specyfikacja zamówienia:
1. Przygotowanie min. 17 potraw według tradycyjnych receptur z produktów pochodzenia naturalnego i wysokiej jakości, w oparciu o poniższe propozycje, z możliwością rozszerzenia tego katalogu (Załącznik nr 1) lecz przy zachowaniu wskazanych parametrów ilościowych oraz w uzgodnieniu z Zamawiającym:
LP.
|
WYSZCZEGÓLNIENIE
|
ILOŚĆ
|
1.
|
kapusta z grochem
|
10 l
|
2.
|
żurek staropolski
|
10 l
|
3.
|
rydze po staropolsku
|
2 l
|
4.
|
ziemniaki opiekane
|
3 kg
|
5.
|
ożeniaczka
|
10 l
|
6.
|
pierogi ruskie
|
200 szt. (1 porcja – 5 pierogów – ok. 25g)
|
7.
|
pierogi z kapustą
|
200 szt. (1 porcja – 5 pierogów – ok. 25g)
|
8.
|
pierogi z mąki razowej z mięsem
|
200 szt. (1 porcja – 5 pierogów – ok. 25g)
|
9.
|
pierogi z grzybami
|
200 szt. (1 porcja – 5 pierogów – ok. 25g)
|
10.
|
pasztet staropolski
|
10 kg
|
11.
|
chleb wiejski
|
2 bochenki po ok. 4 kg.
|
12.
|
smalec
|
2 l
|
13.
|
pampuchy
|
100 szt.
|
14.
|
serowiec
|
20 porcji po ok. 100 g.
|
15.
|
jabłecznik
|
20 porcji po ok. 100 g.
|
16.
|
makowiec
|
20 porcji po ok. 100 g.
|
17.
|
miętówka
|
2 l
|
2. Występ kapeli ludowej na stoisku promocyjnym LGD podczas „Ziemniaczanych Harców” w godz. od 14.00 do 19.00.
3. Usługa świadczona będzie na podstawie umowy. Zawarcie umowy z wybranym Oferentem nastąpi bez zbędnej zwłoki, jednak nie później niż w terminie 1 tygodnia od dnia wyboru najkorzystniejszej oferty czyli do 24.08.2011r.
4. Po zrealizowaniu zadania płatność nastąpi przelewem w terminie do 14 dni od dnia dostarczenia faktury lub rachunku do Zamawiającego, na konto wskazane przez Oferenta.
5. Wykonawca zgadza się na udostępnienie dokumentacji związanej z zamówieniem uprawnionym instytucjom zewnętrznym w celu przeprowadzenia audytu projektu lub jego kontroli finansowej oraz zobowiązuje się do przechowywania dokumentacji związanej z w/w zamówieniem do 31.12.2021 r.
6. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia części lub całości zamówienia podwykonawcom.
III. Termin i miejsce wykonania zamówienia
Przedmiot zamówienia zostanie wykonany w dniu 4 września 2011r. w Boguchwale podczas imprezy charakterystycznej dla środowiska lokalnego „Ziemniaczane Harce”.
IV. Opis sposobu przygotowania oferty
Złożona oferta powinna zawierać co najmniej:
- nazwę i adres Oferenta,
- datę sporządzenia oferty
- opis nawiązujący do specyfikacji zamówienia określonej w zapytaniu ofertowym,
- wartość oferty netto oraz brutto
- termin ważności oferty
- podpis Oferenta
Wskazane jest by oferta zawierała również inne, dodatkowe informacje np. doświadczenie w zakresie przygotowania potraw regionalnych, warunki płatności, możliwe do uzyskania upusty.
V. Miejsce oraz termin składania ofert
1. Oferta powinna być przesłana za pośrednictwem: poczty elektronicznej na adres: , faksem na numer (17) 870 15 79, poczty, kuriera lub też dostarczona osobiście na adres: Lokalna Grupa Działania „Trygon – Rozwój i Innowacja”, ul. Tkaczowa 146 (pokój 118), 36 – 040 Boguchwała do dnia 16.08.2011r. wraz z załączoną kserokopią wypisu z rejestru przedsiębiorców lub zaświadczenia z ewidencji działalności gospodarczej, wystawione w dacie nie wcześniejszej niż sześć miesięcy przed datą złożenia oferty w przypadku gdy dotyczy.
2. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
3. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od oferentów wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
4. Zapytanie ofertowe zamieszczono na stronie: www.lgd-trygon.pl
VI. Informacje dotyczące wyboru najkorzystniejszej oferty
1) Ocena ofert zostanie dokonana w dniu 17.08.2011r.
2) O wyborze najkorzystniejszej oferty (na podstawie sporządzonego Protokołu z wyboru ofert do Zapytania ofertowego 3/U/2011)Zamawiający zawiadomi Oferentów za pośrednictwem poczty e-mail lub telefonicznie.
VII. Unieważnienie postępowania
Zamawiający unieważni postępowanie, gdy cena najkorzystniejszej oferty przewyższa kwotę, którą Zamawiający może przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.
VIII. Osoba do kontaktu
Do kontaktów i wyjaśnień ze strony Zamawiającego upoważniona jest Justyna Rogóz, tel. (17) 870 15 79, kom. 698 166 371, mail:
Z poważaniem
Ewa Śliwa
Dyrektor Biura