Postępowania ofertowe

Zapytanie ofertowe 6/U/2011

05-12-2011

 
Boguchwała 05.12.2011r.
 
 
Zapytanie ofertowe 6/U/2011           
                                         
Lokalna Grupa Działania „Trygon – Rozwój i Innowacja” z siedzibą w Świlczy zwraca się z prośbą o przedstawienie oferty cenowej na PRZYGOTOWANIE POTRAW REGIONALNYCH NA IMPREZIE CHARAKTERYSTYCZNEJ DLA ŚRODOWISKA LOKALNEGO „WOKÓŁ WIGILIJNEGO STOŁU” w ramach działania „Funkcjonowanie lokalnej grupy działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja”, objętego PROW na lata 2007 – 2013 w oparciu o szczegółowy opis zadań planowanych do realizacji w ramach 1 i 2 etapu. (II D Wydarzenia o charakterze promocyjnym   – 1 Realizacja wydarzeń promocyjnych i kulturalnych związanych z obszarem objętym LSR oraz działalnością LGD 1.15 Udział w imprezie charakterystycznej dla środowiska lokalnego „Wokół wigilijnego stołu” - koszt przygotowania potraw regionalnych). 
 
        I.            Zamawiający
 
Lokalna Grupa Działania „Trygon – Rozwój i Innowacja”
36 – 072 Świlcza 168
NIP: 5170268879
REGON: 180338529
      II.            Postanowienia ogólne
 
1.       Niniejsze postępowanie na mocy obowiązujących przepisów prawa nie podlega ustawie z dnia 29 stycznia 2004r. (z późn. zmianami) – Prawo zamówień publicznych
2.       Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany treści niniejszego zapytania ofertowego do upływu terminu składania ofert. Jeżeli zmiany będą mogły mieć wpływ na treść składanych w postępowaniu ofert, Zamawiający przedłuży termin ich składania. Dokonane zmiany przekazuje się niezwłocznie wszystkim wykonawcom, do których zostało wystosowane zapytanie i jest ono dla nich wiążące. O dokonanych zmianach informuje się także na stronie internetowej, na której zostało zamieszczone ogłoszenie o prowadzonym postępowaniu ofertowym.
3.       Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia niniejszego postępowania ofertowego bez podania uzasadnienia, a także do pozostawienia postępowania bez wyboru ofert.
 
    III.            Opis przedmiotu zamówienia
 
1.       Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie wraz z dostawą potraw regionalnych na imprezie charakterystycznej dla środowiska lokalnego „Wokół wigilijnego stołu” oraz aranżacja stołu, zapewnienie obsługi i naczyń jednorazowych do degustacji, w ramach działania „Funkcjonowanie lokalnej grupy działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja”, objętego PROW na lata 2007 – 2013
 
2.       Termin i miejsce wykonania zamówienia
 
Przedmiot zamówienia zostanie wykonany w dniu 17 grudnia 2011r. w Zgłobniu
 
3.       Szczegółowa specyfikacja zamówienia:
 
1)       Przygotowanie min. 25 potraw wigilijnych według tradycyjnych receptur z terenu gminy Boguchwała,  z produktów pochodzenia naturalnego i wysokiej jakości, w oparciu o poniższy katalog.
 

LP.
WYSZCZEGÓLNIENIE
ILOŚĆ
1.        
żurek na serwatce z grzybami
10 litrów
2.        
barszcz czerwony
10 litrów
3.        
uszka z grzybami
100 szt.
4.        
uszka z kapustą
100 szt.
5.        
ziemniaki zapiekane z cebulką
3 kg
6.        
kapusta z grochem
10 litrów
7.        
kasza gryczana z omastą
3 kg
8.        
kasza ze śliwami
3 kg
9.        
kluski z makiem
3 kg
10.    
groch jasiek z omastą
3 kg
11.    
pierogi z ziemniakami i serem
200 szt.
12.    
pierogi z kapustą i grzybami
200 szt.
13.    
pierogi ze słodką kapustą i serem
200 szt.
14.    
gołąbki
100 szt.
15.    
kutia
3 kg
16.    
ryba smażona
50 szt.
17.    
ryba w oleju po wiejsku
3 kg
18.    
rolmopsy
200 szt.
19.    
karp w galarecie
3 kg
20.    
piernik staropolski
20 porcji po ok. 100 g.
21.    
sernik
20 porcji po ok. 100 g.
22.    
proziaki
300 szt.
23.    
masło wiejskie ziołowe
0,5 litra
24.    
chleb wiejski
2 bochenki po ok. 4 kg. 
25.    
kompot z suszu
10 l

2)       Przygotowanie aranżacji stołu, zapewnienie obsługi (min. 5 osób), naczyń jednorazowych do degustacji oraz dostawa na miejsce wykonywania zadania.
3)       Usługa świadczona będzie na podstawie umowy. Zawarcie umowy z wybranym Oferentem nastąpi bez zbędnej zwłoki, do 13.12.2011r.
4)       Po zrealizowaniu zadania płatność nastąpi przelewem w terminie do 14 dni od dnia dostarczenia faktury lub rachunku do Zamawiającego, na konto wskazane przez Oferenta.
5)       Wykonawca zgadza się na udostępnienie dokumentacji związanej z zamówieniem uprawnionym instytucjom zewnętrznym w celu przeprowadzenia audytu projektu lub jego kontroli finansowej oraz zobowiązuje się do przechowywania dokumentacji związanej z w/w zamówieniem do 31.12.2021 r.
 
    IV.            Warunki wymagane od wykonawców
 
O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
1.       Są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym zgodnie z wymogami ustawowymi
2.       Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej prawidłowe wykonanie zamówienia
3.       Nie podlegają wykluczeniu z postępowania 
 
      V.            Opis sposobu przygotowania oferty
Złożona oferta powinna zawierać co najmniej:
-         nazwę i adres Oferenta,
-         datę sporządzenia oferty
-         opis nawiązujący do specyfikacji zamówienia określonej w zapytaniu ofertowym,
-         wartość oferty netto oraz brutto
-         termin ważności oferty
-         podpis Oferenta
Wskazane jest by oferta zawierała również inne, dodatkowe informacje np. doświadczenie w zakresie przygotowania potraw regionalnych, warunki płatności, możliwe do uzyskania upusty.
 
    VI.            Miejsce oraz termin składania ofert
 
1.       Oferta powinna być przesłana za pośrednictwem: poczty elektronicznej na adres: , faksem na numer (17) 870 15 79, poczty, kuriera lub też dostarczona osobiście na adres: Lokalna Grupa Działania „Trygon – Rozwój i Innowacja”, ul. Tkaczowa 146 (pokój 118), 36 – 040 Boguchwała do dnia 09.12.2011r. wraz z załączoną kserokopią wypisu z rejestru przedsiębiorców lub zaświadczenia z ewidencji działalności gospodarczej, wystawione w dacie nie wcześniejszej niż sześć miesięcy przed datą złożenia oferty w przypadku gdy dotyczy.
2.       Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
3.       W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od oferentów wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
4.       Zapytanie ofertowe zamieszczono na stronie: www.lgd-trygon.pl
 
 VII.            Kryterium wyboru Wykonawcy będą stanowiły następujące czynniki:
 
1.       Cena brutto za przygotowanie min. 25 potraw regionalnych – 40 %
2.       Dostawa na miejsce wykonywania zadania – 20%
3.       Zapewnienie obsługi – 10 %
4.       Aranżacja i dekoracja stołu – 20%
5.       Dodatkowe aspekty oferty – 10%
 
VIII.            Termin związania ofertą
 
Wykonawcy będą związani swoja ofertą przez 30 dni, licząc od upływu terminu składania ofert.
 
     IX.            Przesłanki odrzucenia ofert
Zamawiający odrzuci ofertę, jeżeli:
1)       Jej treść nie będzie odpowiadać treści zapytania ofertowego
2)       Zostanie złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu
3)       Zostanie złożona po terminie składania ofert
4)       Będzie nieważna na podstawie odrębnych przepisów
 
       X.            Informacje dotyczące wyboru najkorzystniejszej oferty
 
1)       Wybór ofert nastąpi w dniu 12.12.2011r.
2)       O wyborze najkorzystniejszej oferty (na podstawie sporządzonego Protokołu z wyboru ofert do Zapytania ofertowego 6/U/2011)Zamawiający zawiadomi Oferentów za pośrednictwem poczty e-mail lub telefonicznie.
 
     XI.            Osoba do kontaktu
 
Do kontaktów i wyjaśnień ze strony Zamawiającego upoważniona jest Justyna Rogóz, tel. (17) 870 15 79, kom. 698 166 371, mail:  
 
 
Z poważaniem
Ewa Śliwa
          Dyrektor Biura
lista aktualności

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.

CMSEditopowered by:
2009 Lokalna Grupa Działania "Trygon - Rozwój i Innowacja"
drukuj